Ако сакате добар живот, држете ја устата затворена! Среќата сака тишина!

11 мај, 2020
среќа

Постојат ситуации за кои не треба да зборувате со другите

1. Никогаш не зборувајте за лоши работи кои сте ги виделе:

Ако го прераскажувате лошото однесување на одредени луѓе, тоа значи дека го прифаќате.

2. Не го наметнувајте вашиот животен стил никому

Ако сте верник, не терајте ги другите да се молат, ако сте вегетаријанец не им зборувајте на другите дека не треба да јадат месо. Секој има право да го живее животот како што сака.

3. Никогаш не зборувајте за своите добри дела

“Нека не знае левата рака што дала десната!” Добрите дела се знак за милост, но само ако молчите за тоа.

4. Не зборувајте за вашите планови во животот

Ако на сите по ред им ги кажувате вашите планови, вие ја расплинувате енергијата за нивното остварување. Плановите и целите се остваруваат доколку останат тајни.

5. Не фалете се колку заработувате

Сетете се дека ако се фалите со нешто, ќе останете без тоа.

6. Ако сте направиле херојско дело, нека остане само ваша тајна

Херојските дела носете си ги како орден во вашата душа. Ако некому го кажете тоа, златото се претвора во грозје.

7. Она што се случува дома, останува дома

Доколку раскажувате наоколу за вашите проблеми дома- несреќата двојно ќе се зголеми.

Истото се случува и за обратна ситуација- ако се фалите за убавите работи во домот тие ќе исчезнат бидејќи среќата сака тишина!