Ако се впуштите во авантура за една ноќ, мора да го знаете ова: сексот за една ноќ има свои строги правила!

17 јуни, 2020
132181_shutterstock-548462014_ls

Дали има правила кога станува збор за секс за една ноќ? Секако! Навистина има, можеби и појасни од оние што важат за „стандардни“ врски. И важно е да ги запомните и да ги применувате, за нештото во што треба да уживате да не се претвори во горчлив вкус во устата.

-Не барај авантура на позната територија

Ако станува збор за корпоративна забава или забава каде сите пријатели се познаваат, тогаш најдобро е да си одите дома сами. Дури и ако видите убав човек за прв пат, шансата дека тој е познат на сите други е преголема за да пронајдете партнер за една ноќ покрај педесетте меѓусебни пријатели.

– Изгответе план за повлекување

Веднаш предупредете дека имате важен состанок наутро или мора да станете рано заради важни и итни обврски. Ако работите се развиваат во непланирана позитивна насока и двајцата сакате да ја поминете ноќта заедно, ќе кажете дека состанокот е откажан.

– Не останувај до утрото

Сексот со речиси непозната личност не е причина да спиете во ист кревет со странец. Поумно е да се повлечете елегантно веднаш по водењетољубов – имате важна средба утре (на пример). Особено наутро, кога исчезнува влијанието на шампањот, можеби во таа ситуација нема да се чувствувате најудобно. Одржувањето на самодовербата е полесно ако овој момент го доживеете со себе.

– Договорете се за сè

Доколку имате дечко, всушност барате сопруг или сериозна врска, страдате за својот поранешен – подобро е да си ги кажете сите овие работи, пред сè на себе, но и на лицето со кое планирате да бидете интимни пред да влезете во таксито.

– Не се залажувај

Сексот за една ноќ не е љубов, не е лична среќа и не е лек за осаменост. Одете кај психолог со овие симптоми, а во кревет, со едвај позната личност, фокусот е на физичкото, а не на менталното искуство. Бидете подготвени дека тие ќе ве замолат да заминете, а нема ни да ве испратат до вратата (за придружба кон такси или до дома, да не спомнувме). Пронајдете сила во себе следното утро да не го барате профилот на вашата непланирана аваантура на социјалните мрежи. Сето ова не мора, но може да се случи.

-После секс се заљуби во него или тој се заљуби во тебе – не?

Ќе мора да го преживеете ова. Договорот беше сосема различен. Или, во случај да е меѓусебно, тогаш работите значително го менуваат курсот …

– Не оставајте траги на местото на злосторството

Всушност, едноноќните авантури честопати се претвораат во долга романса. Времето ќе каже дали тоа ќе ви се случи. Во меѓувреме – не дозволувајте вашите мисли да се вратат и не оставајте ништо на местото на настанот. Особено долна облека или интимни работи: ова е возбудливо само во филмовите.

– Запомнете ги правилата за безбедност

Прво, вашата безбедност е најважна. Вие не ја познавате оваа личност и што тој има намера да направи. Се надевате на најдоброто. Кажете и на вашата пријателка со кого одите и на која адреса. Второ, не заборавајте за контрацепција, односно заштита од сексуално преносливи болести, што значи: кондом!