Ако знаете да направите плетенки, дефинитивно би требало да пробате една од овие фризури на Фулани

15 мај, 2020
Naslovna

Не, не сме тука да зборуваме за колку сакаме да бидеме подобри во плетењето на косата. Сепак, тука сме да збориме за плетенките на Фулани, стил што неодамна го додадовме во списокот на плетенки фризури што треба да се испробаат. Тоа е истиот изглед што Ријана неодамна го носеше на црвениот тепих кога присуствуваше на британските модни награди во декември, и иако никогаш не сме ја испуштиле да го постави или популаризира трендот, веќе со години е.

Фуланските плетенки потекнуваат од народот Фулани, муслиманска заедница во зоната Сахел и Западна Африка, а стилот нормално се состои од корнизи кои се плетенка во специфична шема. Нема начин за да ги носите; поголемиот дел од времето кога ќе видите некој со фулани плетенки, шемата ќе се состои од еден корниз што се спушта кон средината на скалпот, со други плетенки кои ја опкружуваат од едната и другата страна. Иако во случајот со Ријана, нејзината фризура избра да го креира стилот со плетење на косата во наизменични насоки од двете страни на главата.

Во продолжение може да погледнете повеќе фризури со Фулани плетенки.

https://www.instagram.com/p/B0bthnPoX0F/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/BxngMAEFgC9/?utm_source=ig_web_copy_link