Aпликации и уреди кои им помагаат на новите мајки ширум светот!

12 јуни, 2020
вфвфвфвф


Првите денови на мајчинството честопати се мешавина од среќа, возбуда и страв, така што на новите мајки им се советува да земат сè што е потребно за бебето за време на бременоста, но и за самите себе да ги направат своите први мајчински чекори полесни и порелаксирани.

Простор кој често го забораваме, и многу им значи на мајките

Подготвување просторија за бебе е една од највозбудливите работи за родителите кои навистина можат да уживаат. Кое креветче да се земе, каде да се постави, колку играчки треба да бидат во просторијата, во каква боја да се насликаат ѕидовите – ова се само некои од прашањата што ги поминуваат идните родители низ глава во подготвувањето на просторот за нивниот нов член на семејството. Во сета возбуда, родителите често забораваат дека ќе останат во таа просторија следните неколку месеци и дека треба и за самите себе да подготват и организираат катче. Затоа, подгответе удобна фотелја или стол за лулкање и ставете ја во собата на вашето бебе. Мајките што очекуваат треба да имаат катче за себе каде ќе можат да уживаат, но и ќе поминуваат време заедно со бебето. Додадете мала полица каде што секогаш ќе ја имате омилената книга за одмор.

Гаџети“ што ги обожаваат мајките

Благодарение на напредокот во технологијата, првите денови на мајчинството стануваат полесни. Така, денес новите мајки можат да добијат предупредувачка нотификација веднаш штом бебето се шета далеку од местото каде што сте го оставиле или шише кое помни колку јадело бебето. Генијално, признаваме. Паметната алка Paxie kid е високо на списокот со желби на секоја идна мајка. Поврзано е со апликација преку која потоа можете да ја откриете локацијата на детето и да ви испрати предупредување ако детето се оддалечи од местото каде што сте го оставиле. Покрај оваа функција, алката го чита отчукувањата на срцето на детето, како и општата состојба на организмот. Baby Glgl е името на „паметното“ шише. Запишува кога бебето јаде, колку јадело во кој оброк и со која брзина. Звучи интересно, зарем не? Покрај тоа, шишето ви испраќа информации за аголот под кој треба да го држите шишето, така што детето не проголта премногу воздух. Да го споменеме и Starling – мал паметен уред кој го следи бројот на зборови што бебето секој ден ги слуша и изговара и чорапата Owlet што го следи срцевиот ритам и нивото на кислород. Гаџети како овие можат да им помогнат на новите мајки повеќе да уживаат во почетоците на мајчинството, па доколку имате можност, не заборавајте да го набавите оној што ви изгледа најкорисен во моментов.