Балерина ноктите се сега во тренд!

9 јули, 2020
нокти

Постојат многу облици на нокти: некои сакаат кратки и овални, други сакаат долги… Но сега во мода е хибрид меѓу заоблени и шпицасти нокти, таканаречени балерина нокти.

Предност: балерина ноктите ги издолжуваат прстите, па тие изгледаат пограциозни- дополнителнo разубавени со лакот за нокти. Обликот им е благо зашилен, а врвот на ноктите се израмнува со турпија. Затоа и го добиле името балерина, бидејќи обликот потстетува на балерина. Особено се симпатични со летни, светли бои.

View this post on Instagram

Manutenção do formato desejo, almond 🥰🤩

A post shared by Beatriz Vianna 🌷 (@beatrizvianna.nails) on