Без никаква дилема: И мажите и жените во кревет сакаат да го слушнат истото!

13 септември, 2020
кревет

Можете ли да замислите секс без никакви звуци?

Или без ниту еден изговорен збор?

Некои парови не можат да ја „затворат устата“ во кревет и наизменично воздивнуваат и „зборуваат“, додека некои сакаат да прават сè во тишина.

Ако некогаш сте се запрашале што најмногу им звучи на мажите и жените или не сакате да слушате за време на сексот, ова може да биде одговорот.

За да дознаете што најмногу ги возбудува луѓето за време на сексуалниот однос, односно што сакаат да слушаат најмногу, страната за возрасни Вивастрит анкетираше скоро 2.000 Британци.

Според резултатите, стенкањето е, кога станува збор и за жени и за мажи, на прво место. Едноставноста е исто така високо на списокот и за двата пола, а според резултатите и британските мажи и жени сакаат да слушаат гласни воздишки во спалната соба.

Експертот за секс Беки Прајс вели дека стенкањето што им одговара е „подлабоките звуци вибрираат пониско во телото (и за лицето кое го произведува звукот и за лицето кое го слуша), така што физичкото возбудување може да се зголеми“.

Кога станува збор за валкани разговори, Алисон Пилинг, сексуален тренер, тврди дека тоа е „начин да ги изразиме своите желби и да се запознаеме“.


Звуци кои најмногу ги возбудуваат жените:

Офкање – 34%

Валкани разговори: 22%

Вреска: 13%

Пцуење: 6%

Пискање: 3%

Ништо / Тишина: 3%

Мажи:

Оплакување: 33%

Валкани разговори: 23%

Воздишка: 16%

Вреска: 10%

Пцуење: 10%

Пискање: 6%

Ништо / Тишина: 2%