Бил Гејтс објасни со два збора кои се водачите на денешницата

11 април, 2020
Naslovna

Пред само неколку години, Бил Гејтс изрече реченица која има силно значење денес за колективната свест: „Кога гледаме напред, според годините што следат, лидерите ќе бидат тие што ги овластуваат другите“. Тој објасни дека лидерите, или оние кои сакаат да станат, мора да знаат како да се грижат добро за својот народ. Охрабрете ги вработените,  но и поттикнувајте ги за моменталната состојба, каде многумина работат од дома. Големите лидери секогаш се позиционираат исто со своите вработени – ефикасно „влијаејќи“ врз нив и охрабрувајки ги.

Овластувањето на луѓето не треба да биде видливо само во овие времиња, туку видлива е константа која ги придружува нашите бизниси.

Ако во моментот сте во улога на шеф и сакате да ги подобрите своите вештини, еве четири начини да ги зајакнете луѓето што работат за вас:


1. Ставете ги вработените на прво место
2. Зајакнете ги вработените преку забава и флексибилност
3. Инвестирајте во вистинските дигитални решенија                        4. Побарајте одговори од вработените