Breeding: Внимание, овој сексуален тренд носи многу ризик и е повеќе склон кон жените!

6 мај, 2020
naslovna

Некои се палат со нежен и мрсен секс, додека други сакаат да имаат секс на пост, а други уживаат во тантричен секс – секој човек го сака тоа. На крајот на краиштата, има толку многу различни сексуални позиции што можеме да избереме и да ги промениме. Оној што има фетилен фетиш е возбуден од секс во аспект од кој повеќето луѓе имаат тенденција да се плашат во нивните коски: фактот дека може да се роди бебе…

Breeding: Дефиниција

Англиското име „breeding“ (плодење) опишува фетиш, т.е. особено предност за можноста или ризикот да има бремена партнерка за секс. Додека некои луѓе можеби претпочитаат да не одат во кревет ако не се сигурни дека заштитата од бременост е соодветна, таа само им дава на фетишистите за размножување дополнителен шарм и возбуда. За разлика од паровите кои намерно имаат секс за создавање потомство, ентузијасти за размножување размислуваат за тоа како детето случајно би можело да се распадне – затоа што повеќето од нив воопшто не го сакаат бебето или не се подготвени за тоа.

Така пишува во “Urban Dictionary” за фетишот breeding:

„Кога жената има секс и се чувствува возбудена затоа што некако верува дека може да забремени и да се користи за продолжување потомството. Пример: „Иако зеде антибебе-пилула, таа има фетиш за размножување и замислува дека ќе има секс само за да има бебе“. Значи, при breeding, за некои тоа е главната слика, но генерално главната улога ја игра врската помеѓу сексот и продолжувањето на видовите. Ако некој чувствува фетиш за breeding и нема желба за деца, може (на пример) да ужива во играње улоги.


Breeding: дали е навистина чудно?

Рака на срце: Кога прв пат се слушна за фетиш-breeding, се чини дека е малку чудно, зар не? Но, да бидеме искрени: кој фетиш – што ние самите го немаме – може да се каже дека не е чуден? Факт е, возбудливо е да чувствувате ризик за време на сексот – не е толку невообичаено и одбивно (ако ги оставиме настрана некои наши предрасуди за момент). Стравот и возбудата се многу блиску еден до друг во нашиот мозок – затоа луѓето се фрлаат од мостови врзани за гумени ленти или нуркаат со гладни ајкули. Покрај тоа, репродукцијата е една од главните функции на сексот. За некои, тоа е ненамерен несакан ефект што може – за среќа – да се спречи, додека други ја гледаат поентата и не можат да уживаат во сексот без тоа.

Mtv Baby GIF by The Charlotte Show - Find & Share on GIPHY