Дали ги знаете придобивките доколку се напиете чаша млака вода пред јадење?

3 јуни, 2020
342636_voda_f

Со години на интернетот кружи едноставен совет за кој се вели дека има многубројни бенефити, а станува збор напиток со кој треба да го започнете денот односо со чаша млака вода, пред да внесете било што во вашиот организам.

  • Пиењето само топла вода нема многу големи бенефити кога ќе се спореди со пиењето на вода на собна температура. Доколку ви одговара повеќе топла вода тоа е во ред бидејќи важно е да ги надокнадите течностите изгубени при спиење, односно повеќечасовното неконзумирање вода. Поединци може да приметат дека топлата вода им помага повеќе отколку ладната во смисла на олеснување на цревата, и доколку имате проблеми со отежнато варење – објаснува нутриционистката Тања Олаџија, и одговара на прашањето што значи топла вода.
  • Во идеални услови се мисли на вриена вода, и до одредена точка оладена. Меѓутоа со денешното темпо на животот и недостатокот на време во ред е да се послужите со вода од чешма. А уште поделотворен овој обичен напиток ќе биде ако во водата додадете и малку лимон.