Чистење на лицето со помош на пареа: Добрите страни на овој третман кој можете да го направите и дома!

29 јуни, 2020
licep

Летото во никој случај не е идеално време за кожата, најмногу заради мрсните и тешки креми со заштитен фактор, топлиот воздух кој честопати е полн со смог и други загадувачи чии ситни честички ја надминуваат нејзината бариера.


Поради сето ова, грижата за кожата е поважна од кога и да било во овој период од годината, а еден од најдобрите методи за нега е испарувањето на кожата. Пареата од врелата вода ја чисти кожата, ја смирува и го намалува постојното оштетување на кожата, а бонус е тоа што е бесплатен третман што повеќето жени го прават сами дома.

View this post on Instagram

✿ FACIAL STEAMER & HUMIDIFIER – The Wolady Nano Steamer is a new type of steamer that generates nano ionic steam. Nano Steamer does this by combining a conventional heating element with a new ultra sonic vaporizer to produce nano steam with negatively charged ionic particles. Nano steam combined with ionic water particles are up to 10x more effective in penetrating skin. ✿ BONUS 3 PIECE SKIN CARE KIT – Surgical grade stainless steel blackhead and blemish extractor kit is included in this facial mist sprayer . After steamed face, the blackhead, pimples and acne all open, the blackhead extractor loops and needles could effectively help you handle those skin problem ✿ SAFE AND CONVENIENT – The skin steamer benefits from boil dry protection to avoid accidents and damage from the water drying up. It can be used worry-free every day, with visible skincare results. The face steamer can provide you professional salon sauna spa at home or in office, save time and money. ✿ UV LIGHT – Inside UV light sterilizes steam to reach your skin with purest most effective condition,High-tech ozone function is provided to sterilize.The face steamer activates the hydrophilic factor and replenishes water in your skin,promotes collagen regeneration, softens the cuticle, restores smooth, weakens pigmented spots, kills skin bacteria, and suppresses acne. . Price: N32,000 . HOW TO ORDER: Text or WhatsApp 09083511855 to order yours or simply visit our store (details in bio) for pick ups. . . #facesteaming #spaathome #antiaging #musthave #beautysupplies #productjunkie #asseenontwitter #skincare #facesteamer #lagos #dbanj

A post shared by ALDEN & ARIA BEAUTY PALACE (@aldenandaria) on


Ги чисти акумулираните нечистотии од порите на кожата
Топлината на водена пареа ги релаксира порите, предизвикувајќи ги да се прошират, а од раширените пори побрзо излегуваат акумулираните нечистотии од шминката, кремите и маслата што ги нанесуваме, како и вишокот на себум. Себумот ни е потребен во мали количини, но кога ги затнува порите, предизвикува појава на акни, мозолчиња и други неправилности.

Ја чисти кожата од бактерии и мртви клетки кои предизвикуваат акни
Кожата е нашиот најголем орган, па како и другите органи, постојано минува низ процес на регенерација. Како резултат на тоа, нејзините мртви клетки и бактерии се акумулираат на површината, што – иако тие немаат штетно дејство – можат да го спречат влегувањето на кислородот во подлабоките делови на епидермисот.


Подобро ќе се хидратизира
Ослободување на кожата од вишокот масла и себум го охрабрува организмот да произведува само повеќе природни масла. Тие се неопходни за да ја навлажнуваат кожата и да го зголемат нивото на хидратација. Покрај тоа, пареата ја зголемуваат пропустливоста на кожата, што овозможува влагата да помине низ неа.


Подобро ќе ги апсорбира производите за нега
Парењето само по себе не е чудесно, но е важен дел од целокупниот режим за нега на кожата. Најдоброто нешто во врска со пареата е што поради зголемената циркулација и оксигенацијата, кожата ќе може да апсорбира повеќе од добрите креми, лосиони и средства за чистење кои ги нанесуваме на лицето после третманот со пареата.