Далај Лама: Почитувајте го овој ритуал секој ден и заштитувајте се од несреќи и негативна енергија!

5 мај, 2020
Naslovna

Како што започнува нашето утро, така ќе биде и остатокот од нашето време. Наместо неволно да станете и да пиете утринско кафе, ако го започнете денот со оваа рутина, ќе се заштитите од негативна енергија и ќе ја отворите вратата за среќа, вели Далај Лама.

Наместо да се плашиме од неизвесноста што утрото носи со нас, ајде да го прифатиме секое утро со голема благодарност и љубов, пишува loveensa.rs

Секој ден може да се биде посреќен и целиот живот повеќе исполнет ако го започнете со овој ритуал. Тој советува да започнете наутро секогаш на ист начин – со медитација.

“Секој ден, на зори, размислете колку имате среќа да се разбудите, бидејќи ја имате највредната работа на оваа Земја – човечкиот живот. Кажете си:

Ќе ја искористам целата моја енергија за раст и развој, за отворање на моето срце кон другите луѓе; да се постигне просветлување во корист на сите.

За да го трансформирате размислувањето во позитивно, започнете го утрото со специјална медитација. Еве 5 чекори што можете да ги преземате секој ден, како што препорача Далај Лама:

  • Заземете удобна позиција ,
  •  Почувствувајте го вашето тело и опуштете се колку што е можно повеќе
  •  Фокусирајте се на дишењето  
  •  Продолжете да дишете уште 5-7 минути  
  • Осигурете се дека сте целосно опуштени пред да завршите медитација

По неколку минути, повторно слушајте ги сите клетки во вашето тело. Ослободете ја напнатоста ако се појави некаде за време на дишењето. И само после тоа можете да ја завршите медитацијата.