Дали е време да експериментирате во кревет? Еве кои се правилата!

12 септември, 2020
Sexy woman kneeling and holding handcuffs on bed


Многу работи не можат да бидат јасно дефинирани и зависат од нашите субјективни ставови и очекувања. Она што на посетителот му изгледа добро, можеби на друг не му е толку убаво. Затоа, кога станува збор за деликатни теми (кој секако е секс), најдобро е да бидете отворени. Грубиот секс многу жени го опишуваат како одлично искуство, но често се случува нивната перцепција на грубост драстично да се разликува од перцепцијата на нивните партнери.

Без оглед дали станува збор за мало потчукнување на задникот или некој друг вид груба игра, потребна е доброволна согласност од обете засегнати страни. Некои идеи што може да се видат во популарните филмови (на пример, Педесет нијанси сиво) може да бидат многу опасни, особено ако не знаете точно како да ги имплементирате. Едно од нив е затегнување на вратот (за време на сексуален однос), што може да изгледа забавно, но сигурно не е безопасно. Притисокот никогаш не смее да се насочува кон предниот дел на вратата, туку само странично, а движењето мора строго да се контролира. Со цел да се избегнат повредите, комуникацијата меѓу партнерите не смее да биде прекината.

Woman and man playing domination games in bed together

Што се подразбира под секс да биде груб?

Дефиницијата за груба може да биде драстично различна кога станува збор за мажи и жени. Ако досега не сте имале отворен разговор со вашиот партнер за тоа, треба да го сторите тоа што е можно поскоро. Работите треба да се стават на вистинското место од самиот почеток, со цел да се избегнат недоразбирања во иднина.

Couple doing a sex game in bed. Romantic passion and love in bed

Одвојте малку време да разговарате со вашиот партнер за тоа што сакате и што сакате да пробате. Разговорот нека се одвива во опуштена атмосфера надвор од спалната соба, и никогаш за време на самиот сексуален чин или предигра.

 Ако сакате да направите чекор напред и да ја прекинете рутината со погруб секс, не двоумете се да го кажете тоа. Наместо да го користите зборот груб, наведете што точно сакате да прави вашиот партнер. Како изгледа вашата идеална верзија за секс? Дали сакате тој да ве бакне страсно и интензивно? Да ги држиш рацете над главата кога си во мисионерска позиција? Можеби уживате во врзани очи? Дали сакате лоши разговори или тоа е нешто што го мразите? Колку повеќе ги објаснувате своите желби, толку е поголема шансата да го добиете токму тоа што ви одговара.