Дали имате вишок килограми? Кога сте гладни, мириснете ванила и ЧЕКАЈТЕ

28 мај, 2020
ванила

Кога огладнувате, не мора секогаш да јадете. Доволно е да истурете неколку капки ароматично масло од ванила на шамиче и да го вдишете тој мирис кога ќе се чувствувате гладни.

Гладот ќе исчезне веднаш, бидејќи мирисот го потиснува ова чувство и има смирувачки ефект, тврдат експерти од лондонската болница „Sent George “, по истражувањето. Тие ставале лепенки кои ослободуваат мирис на ванила, на кожата на луѓето кои биле со прекумерна тежина, а потоа откриле дека нападите на глад се преполовени.

Од друга страна, Германците во своето истражување откриле дека ванилата исто така има силни својства на афродизијак. Мирисот на ванила се покажа како најдобриот стимул за подигање на либидото.

Затоа, ако сте изложени на стресни настани или сакате да го зголемите либидото, секогаш носете со себе марамче со мирис на ванила и по потреба помирисајте, советуваат германските експерти.