Дали сакате ЛУТО, БЛАГО ИЛИ КИСЕЛО? Еве што зборува за вас храната која најчесто ја јадете!

8 септември, 2020
347524_x11_iff

Откријте интересни работи за себе кои не сте ги знаеле до сега!

Омилената храна што ја јадеме најчесто го одразува нашиот карактер во добра мера, потврдија американските експерти по извршеното истражување.

Луѓето кои ги сакаат сите слатки спаѓаат во групата на хедонисти. Тие имаат тенденција да ја задоволуваат секоја своја желба и апсолутно не се каат за своите постапки. Тие треба да ја нагласат нивната единственост и оригиналност.

Ако во секој момент желбата за чоколадо е изразена, тоа значи дека на организмот му недостасува серотонин, хормонот на среќата. Нагласената потреба наутро за „само една коцка“ се манифестира затоа што тогаш нивото на овој хормон е екстремно ниско.

Во исто време, луѓето кои обожаваат темно чоколадо сакаат да бидат во центарот на вниманието, додека млечното чоколадо го избираат интроверти, склони кон осаменост.

Темно чоколадо јадат егоцентрични луѓе, а млечно чоколадо осамени луѓе.

Кој додава сол секое јадење, генерално има недостаток на минерали во организмот. Во психолошка смисла, таквите лица пуштаат да низводноги  „носи реката на животот“. Тие веруваат дека не можат да влијаат на сопствениот живот бидејќи нивната судбина е одредена од дадените околности.

Во исто време, желбата за солено и слатко е карактеристична за талентираните и креативни луѓе. Сепак, овие лица се генерално дискретни, осамени, затворени и резервирани.

Јадењето зачинета храна во медицинска смисла покажува склоност кон хипертензија. Психолошки гледано, луѓето кои се стремат кон ред сакаат луто, но и оние кои немаат серотонин. Луѓето со недостаток на овој хормон ги поместуваат границите на зачинетата храна и со текот на времето почнуваат да јадат сè позачинета храна.