Дали си меѓу среќничките кои доживуваат почести оргазми?

3 мај, 2020
жена

За време на варењето на храната во организмот, клиторисот се поместува од вагината. Жените чиј клиторис се поместува предалеку, имаат проблем со оргазмот.

Идеално растојание за оргазам

За доживување на оргазам, голема улога игра и растoјанието меѓу клиторисот и мочниот отвор. Имено, жените кај кои клиторисот и мочниот отвор се близу, имаат поголеми шанси да доживуваат оргазми. Според едно истражување, идеалното растојание меѓу клиторисот и мочниот отвор треба да биде околу 2,5 цм.

Еве зошто некои жени толку лесно го достигнуваат врвот

Жените кај кои растојанието меѓу клиторисот и мочниот отвор е поголем од 2,5 цм потешко доживуваат оргазам при вагинален секс. Тоа е така затоа што пенисот не може да го стимулира тој дел оптимално. Во тој случај јавачката поза е идеална. На тој начин клиторисот најдобро се стимулира, дури и ако е високо поставен, триејќи се од пенисот.