Дали знаете што е ВАНИЛА СЕКС? Некои го обожаваат, други не можат да издржат, а сите го пробале барем еднаш

11 јуни, 2020
гфгр

Долга еротска ноќ со галење и бакнежи, обично во мисионерска позиција, без експериментирање, е приближен опис на поимот „ванила секс“.

Станува збор за емоционално и нежно водење љубов, и обично „сексот со ванила“ е најчест на почетокот на врската затоа што дозволува да се воспостави подлабок однос меѓу партнерите.

Именуван е по сладоледот од ванила, за кој повеќето луѓе го сметаат за „обичен“ или „досаден“

Единствено правило е дека во ваков вид секс нема место за фетиш, садомазохистички игри, употреба на сексуални помагала. Исто така, ризичните пози не се во прашање.

Првично, се сметаше дека основната поза е мисионерска за овој вид секс, но другите пози можат слободно да се комбинираат сè додека не вклучуваат ниту една од „забранетите работи“.

Сексот со ванила има многу обожаватели, кои тврдат дека тоа ја зголемува нивната самодоверба, ги ослободува од притисок и им овозможува полесно да постигнат оргазам.

Од друга страна, противниците веруваат дека ова е здодевна верзија на секс, што ја практикуваат луѓе кои не се сигурни за себе и за кои авантурата е странски збор.

Се разбира, секој има право да избере што му одговара најдобро, ниту пак ќе ви биде здодевно ако ви се допаѓа „секс со ванила“, ниту ќе ви биде интересен само затоа што сакате малку „позачинет секс“.

На крајот на краиштата, единствено правило е: ако двајца возрасни се согласат за иста работа и уживаат во тоа, тоа е единствената работа што е важна…