Дали знаевте дека облеката во зелена боја ја зголемува заводливоста?

26 април, 2020
zelena 2

Зелената боја ги збогатува сите оние добри состојби – оптимизам, хармонија и мир, но и заводливост.

Оние што сакаат зелена боја се верува дека се искрени и дружеубиви, но можат да бидат и трпеливи, смирени и скромни. Според некои културни теории, зелената боја означува цврстина, упорност, конзистентност и одлучност. Од гледна точка на значењето на боите, тоа е боја на раст, обнова и раѓање.

Емоционално ја стимулира и означува љубовта кон семејството и природата, па така е и бојата на просперитет, изобилство и материјално богатство.