Девојките откриваат: Зошто не можат да одолеат на „лоши момци“

14 септември, 2020
bojs

Многу жени се забавувале барем еднаш со некој што има статус на „лошо момче“ или барем знаат како е заради искуството на нивните пријатели.

 Често се поставува прашањето зошто таквите мажи се привлечни за жените и зошто жените не можат да им одолеат дури и кога им е целосно јасно дека таквата врска нема да заврши добро.

 Делумно, одговорот на ова прашање го дава биологијата, а делумно, научниците се погрижија за тоа спроведувајќи различни студии, пренесува GH. Која е дефиницијата за „лошо момче“ воопшто и како да се препознае? Таквите типови се главно бунтовници. Тие изгледаат недостижни и бесчувствителни, а нивните реакции честопати се импулсивни. Од друга страна, тие знаат како да освојат жена со слатки зборови и гестови. Различни студии покажаа дека жените сакаат секс само од такви мажи.

Особено ги привлекуваат оние кои изгледаат добро во средината на менструалниот циклус – кога се најплодни. За врска, сепак, тие бараат некој што е искрен и кој ги почитува, истовремено избегнувајќи ги оние кои се груби и арогантни. Резултатите од истражувањето потврдија дека жените многу лесно ги препознаваат „лошите момци“ и дека тие всушност се свесни какви се од самиот почеток.

Една од причините што тие се толку неодоливи е можноста да се изразиме кога сме во нивна близина. Девојките честопати го потиснуваат бунтот додека растат, тие се воспитани да бидат мирни и љубезни, но кога тогаш бунтот поврзан со многу работи мора да излезе на виделина. Кога се крај на човекот што чита така, тие можат слободно да се изразат себеси и својата ‘дива’ страна. Во суштина, нè привлекуваат особини кај другите што и самите би сакале да ги имаме.


Лошите момци можат да бидат добредојдена промена во однос на вообичаените типови на партнери, особено ако на жените им е досадно.

Врската со таков човек може да изгледа ‘возбудлива и забавна’, но излегувањето со нив може да има и големи недостатоци, како што се повредени чувства, тепачки или дури и зависности и досиеја.

Тие понекогаш се еден вид табу што дополнително ја зголемува нивната привлечност. Кога сакаме нешто што не можеме или не треба, нашата желба за тоа расте експоненцијално. Жените имаат природна склоност и привлечност кон некој што може да ги заштити, кон некој што е доволно силен да се соочи со опасни ситуации и проблеми, па затоа се чувствуваат позаштитени кога се со типот „лош“.

 Сепак, самите такви момци носат некои проблеми – тие не се толку склони да се смират и да бидат со само една жена.

 Друга работа што е вродена кај жените е потребата да се влијае добро на мажот и да се менува на подобро поради нив. Тие сакаат да видат нешто добро во „лошото момче“ и да бидат таа жена за која ќе тврди дека го сменила.

За жал, ова е напорна работа и честопати неуспешна. Мажите кои не сакаат да се менуваат во повеќето случаи нема. На пример, истражувањата покажуваат дека мажите кои изневерувале имаат поголема веројатност да бидат неверни и во идните врски. Тестостеронот што ги прави храбри, авантуристи и бунтовни ќе ги направи помалку подготвени да се придржуваат до правилата за врска и брак.