Дискретен гламур во тонови на земјата: Елегантна и природна шминка за секоја пригода!

18 мај, 2020
Naslovna

Кога станува збор за трендовите поврзани со шминка, се повеќе се негува природниот изглед и боите кои не се видливи и наметливи. Особено кога станува збор за дневна шминка. Но, можеме да додадеме и „допир“ на дискретен гламур.

Во врска со тоа, инфлуенсерите за шминка на Инстаграм објавија неколку видео клипови во кои комбинираат разни нијанси на тонови на земјата, почнувајќи од сенките за очи, преку руменило, па сè до изборот на сјај за усни или кармин и моливи за усни.

Боите кои се во тренд се сите нијанси на беж, окер, златна, темно валкана розова, теракота, нијанси на кафеава, темно портокалова и слично.

Со оглед на тоа што се вратиле на овие бои (ако некогаш поминале) и на модните трендови, не е изненадувачки што природниот изглед, во случајов ажуриран со малку гламурозен сјај, е повторно во мода кога станува збор за шминкање.

Еве еден добар и едноставен пример како да комбинирате тонови на земјата на лицето и да добиете гламурозен, но измерен и софистициран ефект.