Две прашања кои ја зголемуваат продуктивноста

7 мај, 2020
good day

Сакате да бидете попродуктивни? Следете ги едноставните совети на Бенџамин Френклин еден месец и подгответе се за неверојатни резултати!

Денот ќе биде попродуктивен и креативен ако го започнеме и завршиме со поставување намера. Можеме да бараме инспирација во ритуалот на политичарот Бенџамин Френклин, кој се прашуваше секое утро: „Што ќе направам добро денес?“, А во вечерните часови пред спиење: „Што направив добро денес?“
Дајте му на овој едноставен ритуал шанса – повторувајте го секој ден за 30 дена – и подгответе се за неочекувани резултати.