Едноставна вежба за цврст и обликуван задник: Потребна ви е само една перница!

2 јуни, 2020
billenbroekje-met-vulling-buttsecret-push-up

Генетиката е само еден од факторите зошто не успеваме да го зацврстиме и обликуваме својот задник. Но, исто така, важна улога игра и начинот на којшто ги изведуваме вежбите, како и тоа дали доволно пати ги повторуваме вежбите кои се наменети за тој дел од телото.

Ние ви ја претставуваме оваа едноставна и лесна вежба, којашто ќе можете да ја повторувате неколку пати во текот на денот. Воопшто не е напорна и не одзима многу време.

Постапка за изведување на вежбата:

Легнете на простирка, свиткајте ги нозете во пределот на колената и ставете перница помеѓу нив. Перницата е така поставена во текот на целата вежба.

Прицврстете ја перницата со нозете, стегнете ги стомачните мускули и останете во истата положба 60 секунди. По завршувањето на времето, повторете ја вежбата.