Еве како да ја отстраните габичната инфекција од вашите нокти

7 јули, 2020
нокти

За да го направите ова во домашни услови, потребни ви се следниве состојки:

Хидроген и обичен јод

Прибор за маникир, кој вклучува ножици и турпија за нокти

  • Отстранете ги проблематичните делови од ноктот со помош на ножиците
  • Земете ја најрапавата турпија за нокти и внимателно истурпирајте го исечениот нокт
  • Земете мало парче памук и впијте го во хидрогенот, па потоа ставете го  на секој нокт. Важно е да ја прекрие плочката од ноктот. Откако ќе го тргнете памукот, оставете хидрогенот да се исуши. Повторете ја постапката 3-4 пати.
  • Со нов памук, премачкајте ги ноктите со фармацевтскиот јод и оставете да се исуши.

Повторувајте го целиот процес една недела.