13 август, 2020

Редовен секс
Сексот доведува до олеснување или целосно отстранување на главоболките предизвикани од мигрена, велат невролозите. Истражувањето покажало дека половина од испитаниците кои страдале од главоболки чувствувале значително олеснување откако воделе љубов. Причината е лачење на ендорфини, природен „лек против болки“

Правилно седење
Ако не седите исправено, може да добиете главоболка. Позицијата на телото во форма на буквата Ц е неповолна затоа што врши притисок врз нервите, што доведува до главоболки. Затоа е важно нозете да бидат на подот и да седите исправено.

Вода и масажа
Правилната хидратација и редовната петминутна масажа на челото и вратот можат да ја олеснат главоболката.

Остави коментар

Почетна // Life Story // Еве како се можете да ублажите мигрена
Горе