Еве кој период е најдобар за секс!

7 јуни, 2020
дфгдфг

Ако нивото на хормоните на вашиот и вашиот партнер се синхронизираат за време на сексуалниот однос, ќе имате сексуално искуство што ќе ве„држи“ со денови. Сексот многу влијае на расположението на мажите и жените. Исто така, она што игра важна улога во сексуалниот живот се нашите хормони, чие количество во телото се менува во текот на денот. Сепак, се поставува прашањето – во кое време од денот хормоните се совпаѓаат најдобро?

Научниците велат дека најдобро време за секс е три попладне. Тогаш кај жените се зголемува нивото на кортизол, што буди енергија, додека кај мажите нивото на естроген се зголемува, што создава поголема емоционална блискост кај нив. Меѓутоа, ако не можете да се оттргнете од работа во тоа време, има уште едно време од денот што е исклучително погодно за љубовни игри, а тоа е рано наутро. Имено, тогаш нивото на тестостерон кај мажите е највисоко, затоа што се произведува за време на спиењето. За паровите кои сакаат бебе, утрото е најидеално време за зачнување!