Еве по што се разликуваат вистинските дами од обичните девојки

3 септември, 2020
49985_20-pegava_f

Се вели дека вистинските дами денес изумираат или се веќе изумрени – уште една заблуда

Постојат и денес, само:

тие не се видливи

тие не се во првите редови

тие не се нападни

тие не се навредливи

тие се повлечени

Што прво забележувате кај  мажот, а што е со дамите со префинет вкус?

Вистинска дама е украсена со квалитети што обичните или примитивни девојки и жени никогаш ги немале или нема да ги имаат:

Елеганција – изглед, движења, манири, стил, однесување, принципи – сето тоа подразбира елеганција.

Љубезност – не агресивна, туку ненаметлива, спонтана и природна, за секого.

Смиреност – дамата оди исправена дури и кога нешто ја мачи.

Јачина на карактерот – секогаш и секаде

Вистинска самодоверба – подразбира силна самодоверба

Одлучност и упорност – дама прво знае што не сака, а потоа што сака и како да го постигне тоа.

Мудрост на сите нивоа – вклучително и емоционална мудрост. Дамата е флексибилна и секогаш гледа во поголемата слика, целина.

Скромност – вистинска дама знае дека светот не се врти околу неа, таа е сигурна во себе, па нема потреба да се истакнува.

Искреност – вистинска дама е секогаш искрена, верува во вистината и ѓи мрази лагите.

Љубов – вистинска дама е суштество на љубов, љубовта е нејзината суштина. Таа знае да сака и е полна со љубов кон сè.