Фенг Шуи правила за мирен сон и добра енергија. Еве што НИКАКО не смее да биде во спалната соба!

14 јуни, 2020
гдгфгфд

Просечно лице поминува седум до девет часа на ден во спиење, што значи дека спалната соба треба да биде соодветно и пријатно место за одмор и спиење. Покрај тоа, спиењето не е единствената активност што се случува во спалната соба. Можеме да гледаме телевизија од кревет, или да читаме книга пред спиење, а јасно е и дека спалната соба служи за интимност на луѓето. Сите активности, односно неактивност што се одвиваат во спалната соба, а на прво и најважно место е спиењето – кога сте најранливи и кога енергијата околу вас неизбежно влијае на вас, без ваша контрола. Ова е всушност една од главните причини зошто спалната соба е најкритичното место во станот, според учењата на Фенг Шуи и зошто му треба посебно внимание. Адаптирање и персонализирање, според личните потреби и чувства, спалните соби според верувањето на Фенг Шуи се разликуваат од личност до личност, но има уникатни карактеристики што секоја спална соба треба да ги има, со цел позитивната енергија да кружи низ неа.

Позиција на влезната врата во однос на спалната соба

Без разлика дали вратата во спалната соба е директно пред влезната врата, дијагонално од неа, лево или десно од нив, не е важно, оваа поставка носи – одлив на енергија, што создава лоши односи и е голем проблем. Со едноставно блокирање на погледот или бариерата помеѓу овие две врати, ќе направите чуда.

Местоположба на креветот во спалната соба

Бидејќи креветот е централното место на секоја спална соба, неговата локација е клучна за добар проток на енергија.

Важни точки се:

-нозете на домаќините не треба да бидат свртени кон вратата

– Не треба да има прозорец над главата

-вратата од бањата не смее да биде видлива кога вратата од спалната соба е отворена

-креветот треба да се потпира на ѕидот, да не е во „лебдечка“ позиција

-огледала во кои може да се види одразот на креветот не се пожелни

-мора да има простор за премин до креветот од двете страни