Хали Бери согорува 250 калории за 15 минути. Се прашувате како?

5 јуни, 2020
imageedit_139_4351760064

Да се биде фит и задоволен во својата кожа е императив на модерното време.

Фитнес центрите и вежбалните се преполни со справи кои овозможуваат да се фокусирате на критичните делови на своето тело од кои сакате да ги изгубите масните наслаги. Додека некои држат ригорозни диети, применуваат захтевни техники на вежбање, други го користат јажето за скокање!

Една од нив е Хали Бери. Атрактивната актерка пред 5 години ја откри делотворноста на едноставното јаже за прескокнување. Нејзиниот тренер тврди дека за 15 минути  Хали согорува дури 250 калории! Неодамна учествуваше во фитнес предизвик на кои изведе фантастични 1500 ротации.

Пред да почне со вежбите под надзор на сегашниот тренер, Хали вели дека не ни имала јаже за скокање. Но набрзо, броењето на ротации станало нејзина дневна рутина и начин да ја подобри работата на своите нозе. Скокањето со јаже е захтевен предизвик. За еден час може да се согорат и до 1000 калории. На почетокот тоа за Хали било загревање, но сега тоа е најважниот дел од вежбите. Нејзиниот тренер тврди дека промените и предизвиците за време на вежбите се пожелни за да може да се воочат резултатите од вежбањето. Само неколку прескокнувања се доволни да се заљубите во оваа врста на тренинг.