Дали знаете како се прават гумени бонбони?

20 јули, 2020
gumeni bonboni

Имено, за многумина е застрашувачки начинот на правење гумени бонбони.

Ако сте виделе вегетаријанец да одбие да јаде гумени бонбони, тоа го сторил со причина. Повеќето од овие бонбони се направени од желатин, кој е направен од животинска кожа и коски.

Белгијката Алина Нипкенс сними филм кој го смести во категоријата хорор, а покажува како се прават гумени бонбони.

Во видеото погледнете како се прават овие бонбони:

Се разбира, постојат и вегански замени за желатин, а со нив се прават и некои бонбони. Се нарекува агар-агар и се добива од алги.