ГЕНИЈАЛЕН ТРИК ДА НЕ ПЛАЧЕТЕ ДОДЕКА СЕЦКАТЕ КРОМИД! Домаќинка откри како и нема ништо поедноставно од ова (ВИДЕО)

18 мај, 2020
kromid

Џејси Басо од Сиднеј на „Тикток“ откри генијален метод на сецкање кромид, како и едноставни совети за тоа како да избегнете пецкање и солзи во очите.

Таа тврди дека е доволно да го ставите кромидот во фрижидер неколку минути пред да започнете да го сечете.

“Луѓето мислат дека мирисот на кромид ги иритира вашите очи, но всушност – мирисот ви влегол во вашиот нос. Па да речеме дека очилата не се корисни”, вели таа и додава дека ако сè уште плачете, отидете покрај прозорецот и земете длабок здив, или едноставно издувајте го носот.

Оваа домаќинка исто така тврди дека најдобро е да исечете голема количина кромид во една серија, а потоа да го ставите во пластични кеси и да ги ставите во замрзнувачот – на тој начин ќе имате подготвен исецкан кромид кога и да ви треба.