Јапонски маникир за здрави и сјајни нокти!

3 мај, 2020
нокти

Основата на јапонскиот маникир е како класичниот маникир каде ноктите најпрво треба правилно да се истругаат. Потоа се отстрануваат кутикулите. Е дури потоа следува посебниот момент.

Двата важни елементи се минерална паста и мешавина од пчелин и посебен восок во вид на пудра кои се масираат во ноктите. Минералите ги негуваат и ги хранат ноктите и на тој начин ги зацврстуваат. Восокот служи за да ги обложи ноктите и да ги направи сјајни. При оваа метода не се користи лак за нокти.

Третманот со јапонски маникир трае околу еден час. За да се постигнат поголеми резултати, особено кај кршливи нокти, потребно е третманот да се повторува на секои две недели.