Како да исчистите бел лук за 30 секунди! (ВИДЕО)

21 септември, 2020
лук


Чистењето лук е работа во кујна за која имаме најмалку трпеливост. Подготовката на свеж лук, како состојка во садовите, е најмалку омилена активност кај сите домаќинки, особено кога кората е скоро залепена на самиот кромид.

 Лековитите својства на лукот се широко познати и приказните се пренесуваат со генерации. И додека лековитите рецепти се пренесуваа со години, триковите за негово едноставно чистење не се толку чести.

 Особено ни треба брзо и лесно чистење на лукот во моментите кога храната врие и кога е време да ја ставиме во храната.

Во тие моменти, секоја минута нè дели од изгорената храна и неможноста за брзо чистење на кромидот. Ви носиме едноставен трик за чистење лук, со чија помош можете да исчистите неколку плех истовремено за само 30 секунди.

Погледнете го видеото и олеснете си го животот!