Како да „излупите“ лубеница, погледнете го видеото

17 мај, 2020
ljubenica

Сите знаеме како да исечеме лубеница на коцки и парчиња, но колку пати сте биле задоволни од резултатот. Еден поранешен инжинер на НАСА, Марк Робер, го пронашол нај кул начин како да го сервирате ова овошје во престојните топли денови.

Роберт искористил две лубеници слични по својата големина. Првата ја излупил со тоа што прво ја отстранил коратаи ја измазнил срцевината со парче ткаенина. Втората лубеница ја пресекол на две еднакви половини и ја извадил срцевината, и во празните кори ја ставил излупената лубеница.

Пробајте и вие, а за помош повелете и видео.