Како да извлечете плутена тапа од шише за само 10 секунди?

16 јуни, 2020
61840750-cep

За да ја повлечете плуената тапа низ вратот на шишето во кое е заглавено, потребна ви е пластична лента и сурова (машка) јачина.

На сите нас ни се има случено барем еднаш во животот, обидувајќи се да отвориме шише вино, плутената тапа да ни падне во шишето. Иако ништо нема да се случи со виното ако тапата лебди во него, а ако сакате повторно да го затворите шишето со тоа тапа, можете да го икористите следниот трик.

За да ја повлечете тапата низ вратот на шишето, потребна ви е пластична лента и сурова моќ. Исечете ја лентата на половина и вметнете ја во шишето. Нежно повлечете ја под тапата и влечете силно нагоре. Силната машка рака ќе вие потребна околу десет секунди за целата операција.

Погледнете во видеото: