Како да оджувате рамнотежа kapha doshe во карантин

1 мај, 2020
Naslovna

Авторот на бестселерот на Ајурведа, Јога и здрава исхрана,  која Deepak Chopra ги прозва „водечкиот глас на промени во генерацијата на милениумци“, Сахара Роуз сподели 10 совети за тоа како да се одржи рамнотежата на kapha doshe за зачувување на физичкото, менталното и духовното здравје.


1. Останете активни, вежбајте омилена физичка активност секој ден.

2. Јадете многу зеленчук со горчлив вкус (на пр. Аспарагус).

3. Избегнувајте шеќери, јаглени хидрати и млечни производи.

4. Поставете и следете го распоредот за оброк за да избегнете грицкање.

5. Прошетајте редовно.

6. Искусете огнен здив или кали дишење

7. Излезете од зоната на удобност и испробајте нешто ново.

8. Останете поврзани со семејството и пријателите.

9. Танцувајте!

10. Воспоставете енергетски граници со луѓето. Не можете да ги исцелите сите.