Како правилно да замрзнете банани (ВИДЕО)

19 април, 2020
Како правилно да замрзнете банани (ВИДЕО)

Иако бананите најчесто се јадат свежи, во замрзната состојба тие се подлични за преработка во блендер и за подготовка на  разни витамински пијалоци.

Прво излупете ги бананите, потоа преполовете ги, па ставете ги на хартија за печење и оставете ги во замрзнувачот некое време. Внимавајте бананите да не се допираат едни со други. Кога ќе се замрзнат, извадете ги од замрзнувачот, ставете ги во класична ќеса за замрзнување и повторно вратете ги.

За подетални упатства како да ги замрзнете бананите, погледнете го видеото.