КАКО ЖЕНАТА ДА ПРИВЛЕЧЕ ПАРИ ВО ЖИВОТОТ? Треба да ја промени врската со себе!

5 јуни, 2020
zena

Како да привлечете пари преку врска со себе?

Кога жената е среќна, радосна, нежна, сензуална – таа влегува во состојба на рамнотежа и мир. Од таа состојба таа генерира сè што сака, ги открива својата надареност и таленти, а тогаш нејжиниот маж започнува да работи за неа … Сè што е потребно е да ја активирате својата втора чакра која не е исклучиво поврзана со сексуалниот чин, туку и со енергијата на парите.

Нашата вредност доаѓа одвнатре

Веќе научивме дека другите нè ценат точно онолку колку што се ние самите се вреднуваме. Нашата вредност не доаѓа однадвор, не потекнува од некој што ќе нè фали, ниту пак доаѓа од некој што ќе рече дека не сме доволно добри.

Нашата вредност е директен производ на чувствата што ги имаме за себе и онолку колку што се вреднуваме.

Сега, не е лесно да се цениме кога живееме во свет каде што сме оценети во училиште и нашите грешки се обележани со црвено пенкало, кога најблиските нè осудуваат, обвинуваат и отворено ни кажуваат дека не сме доволно добри, дека можеме да бидеме подобри, дека тоа што го направивме не е ништо посебно, да се биде погрешен или да се смета за грешка.

Во нашиот ум кога нешто не е во ред ние сме виновни и тоа автоматски значи казна. Казната нè наведува понатаму во затворен круг на незадоволство на сите нивоа. Како можеме сега, од таа вина и беспомошност и грешки, да дојдеме во состојба од која можеме да создадеме повеќе за себе и за најблиските?

Секоја грешка е наша лекција. Тие се неопходни за нашиот развој. Ако немавме грешки во животот, не би можеле да растеме. Кога се обидуваме да избегнеме грешки, избегнуваме и радости. Животот поминат во страв од грешки е полуживот. И затоа прифаќаме дека секоја грешка во нашиот живот е наш начин на учење, наша нова лекција и живот поминато под сенката на нашите подароци.

Сега се поставува прашањето: Дали сакаме да живееме со нашата дарба или во сенка?

Да се ​​дојде до вашите дарба и таленти не е лесно, но можно е. Ние нема да можеме да откриеме во што сме добри преку самоосудување, вина, беспомошност и воздржаност. Меѓутоа, кога се препуштаме на животот, нашите лекции, нежноста, ние самите доаѓаме на патот до нашата дарба и ги реализираме нашите најдлабоки таленти и потенцијали што едвај чекаат да излезат на површина и да заживеат слободно.

Нашата душа шепоти каде се кријат, но ние нема да слушнеме додека не замолчиме сè околу нас, сè додека не влеземе во нашата суштина. Периодот на карантин дојде како порачан, да се посветите повеќе на себе, вашите ритуали и нивните нови вредности.

Мене овој период ми помогна да се спознаам себе си на многу подлабоко ниво.

Од каде да започнам?

Како прво, запрашајте се колку сте тука за себе? Колку ги негувате вашите желби, радости, вашите страсти? Колку се грижите за вашето здравје, вашата диета, облеката што ја носите? Дали облеката е одраз на тоа кој си ти навистина? Особено тоа – исфрлив повеќе од една третина од облеката од мојот плакар, и ми се чини дека ќе оди тоа и понатака.

Запрашајте се колку го негувате вашето тело? Ова е многу важна област. Овде потекнува нашата вредност. Кога последен пат применивте убав крем или масло на вашето тело? Или некогаш сте искажале благодарност на вашето тело што ве носи, што патува со вас и за тоа што е тука за вас?

Само кога го чувствуваме нашето тело, тогаш го лекуваме. Ова бара повеќе свесна врска со себеси, со сопственото тело,а носи изобилство во сите области на животот.