Ќе се изненадите кога ќе видите што се случува кога ќе ставите коцка мраз на овој дел од вашето тело

12 мај, 2020
Capture
 • да добро прочитавте – обична коцка мраз може да биде право изненадување
 • според кинеската традиционална медицина ставањето на коцка мраз на одредени делови на телото може да има позитивно влијание на Вашето здравје и енергија
 • впрочем испробајте и самите и нема да зажалите

Се што треба на направите е да ставите коцка мраз на одреден дел од вратот. Таа точка се вика „Feng Fu“, според традиционалната кинеска медицина, и има посебно влијание врз Вашето тело. Односно истата е поврзана со животната енергија која влијание на подмладување на организмот. Додека лежите на стомак ставете коцка мраз на вратната точка и останета во истата положба 15 минути. Можете да ја фиксирате односно прицврстите коцката мраз со користење на марама или некоја слична ткаенина доколку сакате да сте подвижни.

Кои се ефектите кои ги има оваа метода:

 • овозможува полесно опуштање и подобрување на сонот
 • потикнува полесно варење на храната
 • ја намалува забоболката, мигрената како и болките во екстремитетите
 • спречува настинки
 • го стабилизира нервниот систем и рбетниот столб
 • помага со високиот и нискиот крвен притисок
 • помага со психички проблеми како што се хроничен стрес, депресија или исцрпеност
 • ги намалува менструалните тегоби

Ова се само дел од благодетите на овој едноставен метод кој со една коцка мраз може да Ви ја подобри здраствената состојба.