Кои стоматолошки импланти треба да се одберат и зошто?

7 септември, 2020
заби

Баравме одговори на овие прашања во стоматолошката ординација Дентех

Познато е дека имплантите се најдобро решение во случај на недостаток на еден или повеќе заби. Кога ќе одлучите за постапка за импланти, треба внимателно да размислите кои импланти да ги изберете. Многу пациенти не знаат дека постојат разлики помеѓу имплантите што се инсталираат во многу стоматолошки операции и клиники. Денес има стотици производители на пазарот, а за пионери на имплантологијата се сметаат имплантите на Страуман, кои беа единствените импланти на пазарот во 60-тите години на минатиот век.

Страуман е и денес, водечка швајцарска компанија во производството на импланти во светот. Постојат многу предности на овој тип на импланти. Покрај понудата за доживотна гаранција на имплантантот, биокомпатибилноста на имплантите Страуман значително ги намалува несаканите ефекти и воспалението на непцата и коските.

Всушност, со имплантантите на Штрауман, вие избирате траен квалитет и безбедност. Времето на опоравување е пократко и успехот на терапијата е загарантиран.

На стоматолошката ординација Дентех, тие се горди што ги избраа најдобрите импланти на пазарот за своите пациенти во моментот. Имплантите од Страуман се всушност инвестиција во здравјето и изгледот, што дефинитивно вреди.