Која поза им одговара најмногу на мажите?

6 септември, 2020
одалечување

Страничниот секс е карактеристичен за чувствителните мажи, кучешкиот стил укажува на тоа дека тој не сака да се открие емоционално, и ако ве привлече кон себе – тој всушност сака поголема блискост.

– Мажите кои сакаат мисионерска позиција во сексот во животот строго ги следат правилата, тие се верни и нежни партнерки кои нема да ве разочараат. Но, дефинитивно таквите мажи не се досадни. Во оваа позиција, целото негово внимание е насочено кон партнерот, а има и контакт со очи, прегратки, бакнежи.

Ако сакате стабилност и наизменична нежност, таков човек е совршен избор за вас, рече експертот за говор на тело – Јан Харгрејв.

Позиција на лажица за чувствителен тип

Позата со лажицата, односно положбата во која и двајцата лежите на страна, со него позади вас, открива маж кој постојано бара потврда за чувствата на жената.

Оваа позиција овозможува посебна блискост, што укажува на тоа дека вашиот маж е чувствителен тип, објасни Харгрејв.

Кучешки стил не го изложува емоционално

Ако вашиот маж обожава стил на кучешки, тој всушност сака да доминира, да биде алфа маж и не сака да се отвора премногу емотивно. Бидејќи нема контакт со очите во оваа позиција, тој всушност сака, затоа што така стигнува до безбедноста. Оваа поза не вреска емоции кои зборуваат за љубов и почит, а доколку инсистира на таа позиција, може да има проблеми со самодовербата.

Ако жената е полоша, нејзиното задоволство е важно и за мажот

Иако на повеќето мажи оваа поза им се допаѓа најмногу, тоа не кажува многу добро за нив. Ако вашиот маж инсистира на тоа, тој навистина не сака да вложува премногу напор, но ви дозволува да ја играте играта. Недостатокот на амбиција и мотивација не се однесува само на сексот, туку и на другите делови од животот затоа што овој маж претежно е навикнат да му служат сè.

Но, ако тој не инсистира само на оваа позиција, но е еден од неговите омилени, тоа е разиграна имагинација и таков човек ќе може да му обезбеди на својата партнерка многу добра забава.

Половината прегратка е знак дека е задоволен во врската

– Позиција во која жена лежи на стомак, а маж ја гушка за време на сексот во т.н. полу-прегратка е знак дека му е пријатно со вас и дека е задоволен во врската – објасни експертот за комуникација др. Одри Нелсон.

Близок контакт за мажи кои сакаат нежност

– Ако маж ве привлекува за време на секс, тој сака поголема блискост. Имено, ве привлекува во најчувствителниот дел на вратот, вените, а тоа е знак на доверба и нежност. Овој тип на маж всушност сака неговиот партнер да одлучува за сè – објасни др. Дејвид Гивенс, експерт за невербална комуникација и автор на книгата „Љубовни сигнали“.


Ако се оттргне по сексот, се плаши од обврска Ако мажот се оддалечи од вас веднаш по сексот, тоа е знак дека не сака обврски. Овој потег создава безбедно растојание од вас, и ментално и емоционално, истакна Гивенс. Лежењето на страна по сексот го открива сопственикот – Ако после секс легне до вас во позиција на лажица, односно на негова страна, мажот е целосно луд по вас, но и малку посесивен. На оваа позиција тој ве коле, што укажува на доминација. Меѓутоа, ако тој сака да се умилкува, но така да сте зад него, оваа позиција открива некој што сака други да се грижат за него – забележа Харгрејв.