Колку е поскап прстенот, толку пократок е бракот? Дали е ова точно?

26 октомври, 2020
praten

Свадбата е сон на секоја жена, тој совршен ден посветен само на нив и на нивниот партнер, кога се слави љубовта и одлуката да го поминат животот заедно.

Но, дали организацијата на венчавка од соништа со прилично голема сметка е на крајот показател за брачен бродолом во иднина?

Ако го земеме предвид бројот на разводи меѓу славните и славните, би можело да се каже. Но, професорите по економија Ендру Франсис-Тан и Хуго М. Миалон, одлучија да го проверат тоа со истражување.

Тие собраа 3.000 брачни парови кои учествуваа во истражувањето и бараа одговори за веројатноста за развод.

Откриле дека разводот е поверојатно ако се потрошат повеќе пари на венчавката, односно ако свадбата била поскапа.

Дури и ако свршеничкиот прстен даден на жена е прилично скап, до 4.000 евра, постои поголема веројатност за разделба и завршување на љубовната приказна.