Koрисниците на ОВОЈ телефон имаат многу поголем успех во апликацијата за запознавање потенцијални партнери!

8 септември, 2020
тел

Марката и моделот на паметен телефон што ги користите не треба да имаат никаква врска со личноста со која ќе излегувате или започнувате врска.

Сепак, истражувањето на компанијата CompareMyMobile покажува дека има нешто таму.

Таа компанија анализираше повеќе од 50.000 движења и дејства (на пр. „Swipe“ лево и десно) во разни апликации за запознавање, а резултатите што ги добија се повеќе од интересни.

За истражувачки цели, креирани се лажни профили на страници за запознавање. Сите лажни профили беа целосно идентични, освен брендовите на компаниите чии уреди ги користеа нивните сопственици.

Добиените резултати покажуваат дека сопствениците и корисниците на уредите „Apple“ се многу попопуларни кај апликациите за запознавање: телефони на „Iphone“, паметни „Apple Watch и слушалки „AirPods“.

Значи, следува дека телефонот што го користите има поголемо влијание врз тоа дали некој ќе го „повлече десно“ вашиот профил отколку сликата на профилот што ја поставувате на вашиот профил на Тиндер или слични апликации.

Истражувањето покажа дека профилите на кои е прикажан iPhone имаат дури 76% поголеми шанси за „лизгање надесно“, односно „лајкување“ на тие корисници. Корисниците на паметни часовници на „Apple“ имаат и поголема шанса за „удар со десно“ (61 процент), додека 41 процент имаат поголема шанса некој да „лизга“ надесно, ако користите AirPods.

Освен уредите на „Apple“, сопствениците на телефоните на „Самсунг“ имаат поголема шанса за „десен удар“ (19%), додека другите андроиди не изгледаат толку добро. Значи, ако имате телефон на Google, шансите за правилно поминување се 10 проценти помали. Корисниците на Huawei (23 проценти) и OnePlus се уште полоши (30 проценти), додека најлоши се сопствениците на BlackBerry, кои имаат 74 проценти помали шанси за „скролување десно“