3 знаци што покажуваат дека на вас и вашиот партнер ви е совршен сексот!

23 ноември, 2020
Par-u-krevetu-4

Сексот е суштински дел од секоја врска…И може да уништи или поправи многу.

Но, колку и да уживате во него, врвот ќе биде достигнат само кога вие и вашиот партнер ќе успеете да уживате и да се опуштите максимално.

Еве ги 3-те знаци кои укажуваат дека сексот ви е одличен!

  1. Не ви е гајле како изгледате за време на сексот

Водењето љубов е страствен момент во кој, за да уживаме максимално треба целосно им се препуштаме на чувствата.
Во тие моменти не ни е важно како изгледаме, каква е нашата фризура и дали ни се гледа целулитот. Ако се препознавте во ваква ситуација, знајте дека имате совршен секс.

  1. Можете да му кажете на вашиот партнер што точно сакате

Сексот е многу индивидуален и секој од нас има различни желби и потреби. Токму поради тоа, совршениот секс е загарантиран од комуникацијата помеѓу партнерите. Ако не се двоумите да го насочите на „вистинскиот пат“, или за време на сексот го советувате како да ги изведува вашите омилени движења, знајте дека имате совршен секс.

  1. После сексот, се чувствувате опуштено и среќно

Докажано е дека сексуалниот однос влијае на работата на мозокот и лачењето на хормони на среќа и задоволство. Сепак, ова важи само за страствен секс во кој нема двоумење.
Ако по сексот не можете да ја тргнете насмевката од лицето, чувствувате дека вашето тело се тресе и трепери, знајте дека имате совршен секс.