5 совети како да ја вратите врската со поранешниот партнер

8 јуни, 2020
par

Во секој случај, испраќање пораки под дејство на алкохол не е опција!

1. Дајте му на вашиот партнер простор

Овој веројатно ќе биде потешко доколку сте биле оној кој бил оставен,но довербата е важна. Ако не можете да ги почитувате основните желби на вашиот поранешен партнер дека му е потребен простор, не сте на добар почеток да ги натерате да ви се вратат.

2. Не обмислувајте премногу како да им пристапите

Бидете свои, спонтани и природни.

3. Задржете ги сите лоши зборови кои умирате да ги кажете пo разделбата

Како би се чувствувале ако некој за кој се грижевте зборува лошо за вас на сите ваши пријатели или откриева тајни кои сте им ги кажале во ранлива состојба?

А воедно и ништо не постигнувате и доколку го навредите вашиот поранешен парнер, само ја затварате можноста за идни повторни поврзувања.

4. Немој да гледаш на тоа како на натпревар.

Сосема е нездраво да се обидете повторно да го освоите вашиот поранешен, размислувајќи за тоа на ист начин како што би размислувале за фудбалска игра – со оглед на тоа што има еден јасен победник и еден губитник. Повторното спојување гледајте го како комбинација на меѓусебен раст и напор да се случи истото.

5. Разјаснете ги работите кои се повеќе од очигледни

Двајцата веќе знаете за што се работи. Бидете отворени и разговарајте за работите кои се случиле меѓувас. Сакате нов почеток нели?