5 теми што не сакате да ги започнете на првиот состанок

5 јуни, 2020
Capture

Религија и политика

Овие се дефинитивно најчувствителните теми што понекогаш не се пожелни дури и во блискиот круг на луѓе, а камоли на првиот состанок. Отворањето на оваа тема може да го претвори разговорот во натпревар , а наместо да се забавувате и запознавате, ќе поминете половина вечер бранејќи ги своите погледи, а другата половина ќе ги напаѓате неговите. И тоа воопшто не е забавно!

Бебиња и свадби

Сосема е природно да се сакаат деца и да се зборува за смешни имиња, и оние малку помалку смешни, како и идеалните свадби на брегот на Пацификот, така? Не, немојте !!! Не на првиот состанок, а ни на вториот. Најлесен начин да ја уништите вашата потенцијална иднина заедно е да ги споделите вашите визии.

Поранешни момци

Не, тој не сака да чуе за вашиот поранешен, за симпатичното момче што го запознавте пред неколку дена, или за поранешниот партнер со кого останавте во одлична врска и кого го гледате на неделна основа. Тој ве покани што значи дека сака да ужива со вас и не му треба список на момци штови се згодни.

Фалење

Не разговарајте со него цела вечер за тоа колку сте одлични, зошто сте одлични, за што сте добри и зошто секој вистински човек на планетата Земја би посакал да биде на вашето место. Се разбира, препорачливо е да се спомене во што сте добри и што сакате, но идејата за врската е да се запознавате,а не да имате монолози за вашите достигнувања цела вечер.

Пари, пари, пари

Лајза Минели одамна пееше дека парите го вртат светот, а ние навистина се согласуваме со неа, но темата за финансиите не е многу погодна за прв состанок. Прочитајте помеѓу редови за неговите хоби, навики, начин на живот и би можеле да научите многу за неговите финансии, но немојте директно да ја наметнувате таа тема. И кога ќе дојде време да ја платите сметката, понудете да го платите вашиот дел. Анкетите покажаа дека момците очекуваат тие да плаќаат , но сепак им се допаѓа и кога девојката ќе се понуди да плати