7 Лекции од Кери Бредшо. Љубовта е бренд кој никогаш не излегува од мода :)

2 април, 2020
кери

Ликот од серијата Сексот и градот, толкуван од Сара Џесика Паркер, денес е сè уште популарна кај жените, а зборовите што таа ги кажува со задоволство се цитираат. Сигурни сме дека нема жена која не гледала барем една епизода од оваа позната серија, затоа ви предлагаме да ги прочитате деветте златни достојни и вистински лекции од пенкалото на Кери Бредшо:

1. За приоритетите….

“Кога за прв пат се преселив во Њујорк и немав пари, понекогаш наместо вечера купував Vogue. Тој ме хранеше повеќе”.

2. За љубавта …

„Љубовта е единствениот бренд што никогаш не излегува од мода“.

„Има момент во секоја врска кога романтиката и отстапува место на реалноста“.

3. За погрешните избори …

„Тој беше како фустан од Роберто Кавали: знаете дека не е ваш стил, но сепак ќе го пробате“.

4. За раскинувањата…

„Луѓето умираат, компјутерите се расипуваат, врските се раскинуваат. Најдоброто нешто што можете да направите е да земете длабок здив и да продолжите понатаму“.

„Бевме среќни се до моментот кога решивме да живееме среќно до крајот на животот“.

5. За животот…

„Животот ни дава многу можности да се шегуваме, што значи дека ни дава исто толку можност и да успееме“.

„Еве го парадоксот: кога ќе го добиеме она што го сакаме, веќе не ни треба“.

6. Неуспеси…

“Можеби нашите неуспеси се дел од нашата судбина. Без нив, што би ги направило нашите животи? Можеби никогаш не би се осмелиле да се за вљубиме, или да имаме дете, или да бидеме какви што сме. Но, сè е минливо. Луѓето влегуваат во нашите животи и заминуваат. Но, утешно е да се знае дека вашите најблиски секогаш се со вас во вашето срце “.

7. За мажите …

„Згодните мажи се лоши љубовници“.