7 работи што се откриваат во првите секунди на романтичен состанок!

23 јуни, 2020
sostanok

Иако првиот впечаток е често погрешен, ние према тоа ќе изградиме поголема и побогата слика на нашиот соговорник, и еве што можеме да заклучиме по само неколку секунди запознавање …

Дали лицето е веродостојно?

Доволна е само десетина од секундата за да процениме дали можеме да веруваме на некого. Спроведеното истражување меѓу студенти било направено така што едната група имала 100 милисекунди за да ја процени атрактивноста, агресивноста, симпатијата, сигурноста и некои други одлики според лицата на актерите, додека другата група не била ограничена со време. Размислувајќи за карактеристиките, на некои им требаше повеќе, а на некои помалку време, освен кога стануваше збор за сигурност – и двете групи ја оценија оваа карактеристика во иста временска рамка.

Која е финансиската состојба на лицето?

Вашиот избор на облека открива многу за вашиот финансиски статус. Истражувањата потврдија дека луѓето кои носат облека од брендирани производи (на пр. Лакост или Томи Хилфигер) се сметаат за побогати.

Која е вашата сексуална ориентација?

Дали знаевте дека е потребно само една секунда за да се процени сексуалната ориентација на некој друг?

Дали лицето е интелигентно?

Дали некој ќе ве перцепира како интелигентна личност зависи од вашиот начин на комуникација и контакт со очите за време на разговорот. Контактот со очи остава впечаток на интелигентна личност, а најспособните меѓу нас знаат како да го користат и да го свртат во своја полза.

Дали лицето е склоно кон промискуитет?

Една студија открила дека Британците поинаку ги перцепираат жените со тетоважи – ги сметаат за помалку привлечни и попромискуитетни од припадничките на понежниот пол чија кожа не е украсена со цртежи.

Дали лицето има смисла за хумор?

Иако многу мажи очајуваат поради опаѓање на косата, студија на Универзитетот во Пенсилванија откри дека тие немаат причина да жалат – ќелавите мажи се всушност опишани како по доминантни од оние со коса.

Дали има авантуристички дух?

Изгледот не е единственото нешто што луѓето го забележуваат во првите моменти – тие создаваат и впечатоци од начинот на кој се движите. Луѓето кои одат порелаксирано, се сметаат за поотворени и склони кон авантури.