7 видови секс: Секоја здрава врска мора да има вакво уживање!

13 април, 2020
seks

Психолозите идентификувале 7 видови на секс кои се обично присутни во врските.

Сексот во врската мора да биде присутен и разновиден, а во секоја врска е особено е важно да ги има овие 7 типа секс:

1. Бавен секс

Првенствено е љубов, а не секс. Долг вовед, лесни движења, уживање еден во друг … Задоволство!

2. Брз секс

Горење од желба, соблекување облека еден од друг, поврзување, понекогаш пред дури да стигнете до спалната соба … Или можеби сакате да го направите тоа пред огледало или на подот.

Брзиот секс има неколку придобивки: страст. Ако постои ваков секс, значи дека вашата врска е на стабилни нозе.

3. Уживање за едниот партнер

Изберете го начинот и времето и целосно посветете се на вашиот партнер. Во оваа пригода, вашето задоволство не е важно. Меѓутоа, кога ќе видите колку ужива партнерот, кој подразбира уживање за еден партнер не може да се премине во, на пример, брз секс?

4. Релаксирачки секс

Ова е одличен начин за ослободување од стресот после долг, напорен ден. За време на овој секс, важен е контактот со очите со партнерот и тоталното релаксирање.

5. Див секс

Дивиот секс е вид на ослободување каде викате, пцуете, уништувате мебел, ги плашите соседите … И тогаш исцрпени и среќни заспивате во рацете на саканата личност.

6. Девојката одозгора

Врзете го за кревет, а потоа направете се да се чувствувате како господарка на љубовта во вашата соба. Дури и ако не е типично за вас, пробајте! Ќе ви се допаднат новите сензации…

7.Мажот одозгора

Играјте со идеите што ги добивате гледајќи го филмот  „50 нијанси на сиво“. А можеби имате некои други фантазии што не се опишани во книгата или прикажани во филмот? Време е да ги остварите со партнерот – дадете се од себе!