Ако ги исполнувате овие 5 работи, вашиот СЕКС е ФЕНОМЕНАЛЕН!

28 ноември, 2020
104519_people-2589818-1920_f


Ако некогаш сте се запрашале кои се најдобрите показатели дека сексот е добар, еве го одговорот…

 1. Експериментирање
  Добрата љубовница не сака монотона сексуална рутина и секогаш е подготвена да проба нови работи и да ја зачува страста во сексот. Во богат сексуален живот во кој се случува нешто ново и каде повремено се појавуваат некои изненадувања, партнерот никогаш нема да може да се жали на монотонијата.
  Променете ги сексуалните пози, направете си секси бања, изненадете го со еротска долна облека, набавете помагала, не водете љубов само во кревет дома, додавајте храна на сексот, играјте различни улоги, бакнувајте се бавно некогаш, бидете сурови и груби следниот пат, за време на сексот кажувајте валкани зборови и во никој случај не поставувајте граници. Вашиот секс нека биде игра без ограничувања.
 2. Комплименти
  Ако се прашувате дали ве бива за секс или не, запрашајте се кога последен пат сте добиле комплимент од партнерот за вашиот настап во кревет. Во случај да ја пофалат другата страна пред, за време или после секс, немате причина да се грижите. Се разбира, ако тие се искрени. Кога има премногу малку или нема пофалби, најдобро е да го прашате вашиот партнер што мисли за вашиот сексуален живот. Дефинитивно треба да комуницирате за сексот и на тој начин вашата сексуалност може да стане подобра.
 3. Несебичност
  Најдобрите љубовници никогаш не се себични и во повеќето случаи повеќе се грижат за потребите на својот партнер. Ова значи дека тие многу добро ги познаваат неговите желби, дека ги исполнуваат неговите фантазии и дека точно знаат каде се Г точките кај својот партнер. Добрите љубовници се владетели на ерогените зони, а нивниот јазик, уста и раце секогаш го знаат патот до најдлабоките задоволства на партнерот.
 4. Имагинација
  За сексот да биде добар, тој мора да биде имагинативен, а не сув и досаден. Добриот секс започнува со предигра и завршува со посткоитално гушкање, бидејќи тоа е она што му дава вистински вовед и заклучок. Во исто време, предиграта не мора да значи орален секс. Предиграта може да биде само гледање, заведување или допирање на телото на вистинските места. Кога ќе дојде до оргазам, сексот сè уште не е завршен. Играта по секс вклучува милувања, нежни бакнежи и споменатите комплименти. Добар знак дека сте добри во сексот е кога вашиот партнер гласен, кога влечете од него длабоки и диви воздишки на задоволство, што ви покажува дека сте најдобри на светот.
 5. Лојалност
  Најдобар знак дека сте добра љубовница е кога вашиот партнер постојано сака секс бидејќи не може да се засити. Кога само малку од вашата иницијатива ќе му ја разбуди животинската потреба за вашето тело, тоа секако е потврда дека сте го полуделе во сексот.