Дали имате развиена сексуална енергија: Ова се знаците на космичка страст и љубов

19 април, 2020
лјубов

Интересно е што сексуалноста е често водечка тема кога станува збор за емоционални врски, а толку малку се знае за тој аспект на животот.

Единствениот начин да се збогати нашето знаење за сексуалноста е да научиме како да делуваме со нашата витална сила – сексуалната енергија. Како да ја збогатите, канализирате и насочите сексуалната енегија во ваша корист … Тоа повеќе нема да биде тајна.

Сексуалната енергија е моќна сила која влијае на многу аспекти во нашите животи. Знаењето за неа е драгоцено, но во текот на целата човечка историја било скриено и недостижно.

Не сме свесни колку сексуална енергија имаме во себе. Тоа не е енергија што треба да се насочи само кон водење љубов, туку енергија која ни помага да се усовршиме и да го разбереме своето битие.

Откриените тајни на сексуалноста нè менуваат на најинтимно човечко ниво. Од незнаење, сексуална енергија ја трошиме неразумно, а таа може да нè претвори во здрава, витална, креативна и задоволна личност. Ова се случува кога сексуалната енергија се канализира во вистинската насока.

Со години сексуалноста се сметаше за чин на непотребно задоволство или процес на репродукција. Со текот на времето, визијата за вистинска сексуалност се изгуби и заборавивме што претставува сексуалната енергија.

Во врската во која се развива сексуалната енергија, мажот и жената се обединети во топлината на еротскиот оган и поседуваат голема фреквенција на сексуална енергија. Телото и душата им се исполнети со чувство на љубов и радост, а емоционалната благосостојба се развива и расте. Љубовниците во овој вид космичка екстаза стануваат свесни за нивната прекрасна природа. Создава физичка благосостојба и внатрешна хармонија. Ваквата сексуалност претставува е прослава за животот и начинот на кој се доживуваме самите себе како целина.