ДАЛИ МАЖИТЕ НАВИСТИНА СЕ ПЛАШАТ ОД ЖЕНИТЕ? Откријте што велат психолозите, вистината ќе ви ги отвори очите!

4 октомври, 2020
опасни жени

Заблуда во која повеќето жени веруваат или вистина?


Честопати слушаме жени како велат: “Верувам дека мажите се плашат од мене. Мислам дека тие само мислат дека сум премногу самоуверена и” силна “. Хм, дали е тоа навистина точно или е заблуда во која веруваат повеќето жени?

Проблемот е што многу малку мажи ќе се согласат да ви ја кажат вистината за оваа тема. Бидејќи, на крајот на краиштата, мажите „не дозволуваат да се плашат од никого и од што било“.
Сепак, вистина е дека некои жени имаат нешто застрашувачки ефект врз мажите, велат психолозите и сексолозите. Што мажите, се разбира, никогаш нема да признаат. На пример, наместо да каже: „Ти си навистина супер, но јас малку се плашам од тебе“, тој едноставно ќе ги прекине сите контакти со неа.

Која е вистинската причина?
Ако спаѓате во вид на жени кои сакаат да држат сè под контрола, веројатно сте склони да ја покажете таа сила на вашата личност, тој „борбен дух“. Вие сте силни и храбри, сè што сте постигнале во животот, сте го направиле сами. тогаш „фрли го сето тоа во вода“ само за да се чувствува подобро во твоето друштво?

“Проблемот е во тоа што жените кои се однесуваат премногу самоуверено и силно, мажите ги перцепираат како конкуренција. Тие го толкуваат своето однесување како крајно неженствено, повеќе како” машки модел “”, вели психологот Кристијан Сандер.

А, она што ги привлекува мажите е каква било форма на женственост, која често се поврзува со беспомошност.

Со други зборови, мора да го охрабрите неговиот заштитен инстинкт. Мажот сака да биде херој, особено во односот со вас и за него е многу важно да го гледа така, да ја почитува неговата мажественост, па дури и малку да ја „восхитува“.

Но, како може тој да биде тој „херој“ ако не ви е потребна помош? Во тој случај, тој повеќе би сакал да избере да биде сам до крајот на животот, отколку да се впушти во врска со жена што не му е потребна.

Затоа психолозите ги советуваат жените да не ја „туркаат под тепих“ својата женственост. Тие не треба да одат „на нивните мускули“, не мора самите да прават сè. Тие ќе бидат изненадени од количината на поддршка што ќе ја најдат во нивната посилна половина. Само ако му дозволат да се изрази.

И, не заборавајте да му заблагодарите кога ќе направи нешто за вас. Тој ќе се чувствува како Супермен. Можеби сето ова ви изгледа како клише или можеби мислите дека е смешно, но мажите неспорно реагираат на толку суптилни сигнали кои укажуваат на тоа дека на жената и треба помош.

Пробајте, барем еднаш.